Menu

Nyt øl og spisehus i Carlsberg Byen har 40 fadølshaner og 100 forskellige øl

Carls Øl & Spisehus har sikret 100 forskellige øl, der serveres i flasker og på 40 forskellige fadølshaner til menu udviklet af Mikkel Maarbjerg. Carls Øl & Spisehus holder Grand Opening tirsdag den 3. december kl. 15. De første 500 fadøl er gratis.

Tirsdag den 3. december åbner den nye restaurant, bar og cafe Carls Øl & Spisehus, der er opkaldt efter brygger Carl Jacobsen, som byggede Elefant-porten, der ligger lige ved siden af Carls Øl & Spisehus i Dipylon Hus.

Arkitema Architects har indrettet Dipylon Hus som moderne kontorhus med åbne etager, og stueetagen vil fremover rumme det 600 m2 store Carls Øl & Spisehus, hvor øl og mad kommer i fokus.

Kokken Mikkel Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, har stået for udviklingen af menukortet. Køkkenchef Christian Marquard står for tilberedningen af maden, der suppleres af det hidtil største udvalg af øl fra alle Carlsbergs markeder. Over 100 forskellige øl fra hele verden serveres fra flasker og de 40 fadølshaner, som den 70 meter lange bar rummer.

Det er Hans Henrik Agger, der sammen med forretningspartneren Carsten Paludan, har stået for udviklingen af Carls Øl & Spisehus.

”Carsten Paludan og jeg har kigget både tilbage og fremad for at skabe et tempel for Carlsbergs øl i den gamle maltsilo kombineret med et moderne menukort sammensat af en af de mest nyskabende kokke, vi har. Imens du nyder maden, kan du betragte Carl Jacobsen og Carlsbergs historie, og øllen serveres fra Carlsbergs nye, innovative fadølssystem på borde, der er lavet af genbrugsmateriale fra fadølsfustagerne,” siger Hans Henrik Agger.

Udover øl og mad har Carsten Paludan og Hans Henrik Agger været på Carlsbergs gamle arkiv for at finde relieffer og anden udsmykning til Carls Øl & Spisehus. Blandt artefakterne, der nu udstilles i restauranten, er bl.a. gipsrelieffer, der oprindelig hang i bryggeriarbejdernes spisestue skabt af kunstneren Trine Dreyer i 1960 og en kæmpe buste af Carl Jacobsen fra 1911 af Ludvig Brandstrup, der har stået i arkivet i over 30 år.

Derudover er en del af barbordene i Carls Øl & Spisehus skabt af genbrugsplast indsamlet af Carlsberg ved hjælp af bryggeriets eget pantsystem. Udover de grønne barborde har Carls Øl & Spisehus fået fremstillet designervaser fra Gallery V6 ligeledes lavet af tomme Draughtmaster fustager.

Hos Carlsberg Danmark blev man sat på lidt af en prøve, da målet om 20 fadølshaner blev til 40 fadølshaner, og barbordene skulle laves af bryggeriets gamle fadølsfustager.

”Den 70 meter lange bar med 100 forskellige øl og 40 fadølshaner kombineret med borde skabt af Carlsbergs Draughtmaster fustager illustrerer Carlsbergs formål om både at brygge for i dag og i morgen. Det er et F&B koncept, der har udviklet sig fra at være ambitiøst til at blive den største Draughtmaster installation hidtil. Carl Jacobsen var ambitiøs, og hans motto var Sember Ardens. Det er latin for altid brændende, og kendetegner det arbejde, som alle har lagt forud for åbningen af Carls Øl & Spisehus,” siger Morten Pump Poulsen, Channel Development Director, Carlsberg Danmark.

Dipylon Hus har front mod Ny Carlsberg Vej, der løber hele vejen gennem det nye bykvarter og krydser under den historiske Elefant-porten og Dipylon Port, hvor Carls Øl og Spisehus har adresse. Dørene åbnes kl. 15 og de første 500 fadøl er på huset. Derefter vil der være 50% på alle øl resten af aftenen. Udover aftenens DJ vil sangerinden Selina Alay spille for alle de ølelskende gæster kl. 19.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]

En af designervaserne fra Gallery V6 fremstillet af tomme Draughtmaster fustager foran den gamle buste af Carl Jacobsen.

40 fadølshaner står klar til åbningen ved hjælp af den største Draughtmaster installation i Danmark..