Menu

Har du husket P-dag? Kylle Kylle hilser foråret velkommen med nyt design og populær som aldrig før

Tuborg Påskebryg har fået nyt design, der sætter en tyk streg under, at foråret skal fejres med en øl. I 2018 voksede Kylle Kylle, som den også kaldes, med hele 18% i værdi.

Fredag den 8. marts er ikke blot Kvindernes International Kampdag. I år er det også P-dag – dagen, hvor Tuborg Påskebryg kommer på gaden.

Tuborg Påskebryg har eksisteret siden 1906. Siden 1965 har den velkendte Kylle Kylle prydet designet.

”Vi ved, at påsken fortsat er en meget relevant ølbegivenhed. Kunne man forestille sig en påskevin? Nej. Kunne man forestille sig en påskespiritus? Nej. Påskeøllen er et ret unikt produkt, og har stadig sin berettigelse, og Tuborg Påskebryg er en af de mest populære øl til påskefrokosten. I 2018 voksede Kylle Kylle med hele 18% i værdi. Det skete i et år, hvor Påsken faldt tidligt, og hvor de fleste nok kan huske, at vejret først for alvor blev godt, da vi ramte maj-juni måned,” siger Anne Dorthe Beck-Nielsen, Tuborg Marketing.

Tidligere var Tuborg Påskebryg kendetegnet ved, at den på dåse var brunlig i toppen, og lidt gul i bunden, men med det nye design bliver dåsen helt påske-gul med Kylle Kylle i centrum, og med påskeliljer i bunden af dåsen. Designet er ikke en helt ny opfindelse, for det peger tilbage til den oprindelige etikette fra 1906.

”Den gule farve er med til bedre at afspejle, hvilken øl vi har at gøre med. Det er også den feedback, vi fik, da vi testede designet på forbrugere. 73% af kvinderne synes bedre om det nye design i forhold til det gamle brune design, og derfor er det da lidt sjovt, at vi lancerer det nye design netop i dag, hvor P-dag falder sammen med kvindernes kampdag,” siger Anne Dorthe Beck-Nielsen

Selve analysen er foretaget af analysebureauet Wilke A/S, og her viser det sig også, at af de 25-30-årige foretrækker 66 % det nye design frem for det gamle.

 

Kend forskel på påskeøllen

Bjarke Bundgaard, der er ølhistoriker, har lavet en oversigt over de forskellige øl, som Tuborg, Carlsberg og Husbryggeriet Jacobsen sender på markedet i år:

Tuborg Påskebryg – Kylle Kylle

En frisk, velbalanceret, stærk pilsner og en god all-rounder. Den fungerer til det hele, og er et sikkert valg til bordet”.

Jacobsen Forårsbryg

Den er bl.a. brygget på maltskrå rugmalt, og er mørk, fyldig og karameliseret fugtig. Den er oplagt til lammekøllen og fungerer særdeles godt med ramsløg og/eller hvidløg. Den har en skjult bitterhed med sødmen.”

Jacobsen Påske Pale Ale

Frisk humle og kan hvad friskhed angår betragtes som specialølsudgaven af Kylle Kylle. Den er velegnet til fisk og til grillen.”

 

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]