Menu

Tuborg relancerer den ikoniske ‘Gulddame’: Stiller serveringsbakken og bliver en del af festen

Tuborgs ikoniske pilsner ‘Den Gyldne Dame’ får nu et nyt og mere moderne udtryk. Opdateringen sker i forbindelse med lanceringen af en ny smagsvariant, Guld Tuborg Passionsfrugt, som skal sikre, at pilsneren forbliver relevant for kommende generationer.

Siden 1995 har ‘Den Gyldne Dame’ prydet etiketten på Tuborgs ikoniske pilsner, Guld Tuborg, der blev lanceret 100 år forinden i 1895. Den kvindelige silhuet er blevet symbolet på en af Danmarks bedst kendte øl, men nu får hun et nyt og mere moderne look.

Vi har gentænkt designet og efter nøje overvejelse fjernet serveringsbakken og i stedet givet hende en øl i hånden. Det har vi gjort, fordi vi ønsker at illustrere en moderne kvinde, der er med til festen på sine egne præmisser,” siger Michelle Lægdsgaard Larsen, Brand Manager Tuborg.

En dame af tiden
I 1930’erne introducerede Tuborg de såkaldte ”Tuborg-piger”, som i første omgang skulle appellere til datidens kvinder – og altså ikke mændene. I 1950’erne gjorde den fynske model Annette Strøyberg for alvor Tuborgs Guldpige berømt, både på reklamer og som papfigur opstillet i butikker over hele verden.

I folkemunde blev øllen døbt ‘Den Gyldne Dame’, og i forbindelse med Guld Tuborgs 100-års jubilæum i 1995 var det nærliggende, at hun kom på etiketten.

Den Gyldne Dame lever stadig, men fortællingen og designet havde brug for en modernisering. Det er helt naturligt, at Gulddamen følger med tiden, og det er ikke første gang, at vi justerer lidt på designet. Men vi gør det ikke uden stor respekt for brandets historie, som er både kendt og elsket i den danske befolkning,” siger Michelle Lægdsgaard Larsen.

Dialog med meningsdannere
I forbindelse med opdateringen har bryggeriet været i dialog med flere meningsdannere med ekspertise i kønsopfattelser og ligestilling samt organisationer som fx Dansk Kvindesamfund.

Det har været helt afgørende for os at tale med eksperter på området, som har gjort os klogere på de generelle tendenser samt på Gulddamens position i samtiden set med fagbriller. Derudover har vi afholdt en række forbrugertests, som helt konkret har haft en indflydelse på, hvordan det nye design ser ud," siger Michelle Lægdsgaard Larsen.

En ny variant med smag af passionsfrugt
Tuborg lancerer samtidig en ny smagsvariant under navnet Guld Tuborg Passionsfrugt. Der er tale om en frugtig øl med et strejf af passionsfrugt og lime, som henvender sig til dem, der elsker en frisk smag med sødme og lav bitterhed.

Den klassiske smag af Guld Tuborg er elsket af mange. Den kommer vi ikke til at pille ved. Men samtidig er øl-kategorien i rivende udvikling, og det samme er Tuborg. Derfor lancerer vi Guld Tuborg Passionsfrugt, som har leveret overlegne resultater i de første forbrugertests,” siger Michelle Lægdsgaard Larsen.

Ifølge Tuborgs analyser scorer Guld Tuborg blandt de højeste i kategorien “brands jeg elsker” hos målgruppen af unge voksne, hvis smagspræferencer typisk er sødere end hos ældre målgrupper. Lanceringen af Guld Tuborg Passionsfrugt skal således sikre, at Guld Tuborg styrker sin position og forbliver relevant i både brand- og smagskategorien.

Vi vil gerne sikre, at Guld Tuborg også er en folkekær og bredtfavnende øl for kommende generationer. Med den nye smagsvariant får vi inkluderet alle slags øldrikkere i sortimentet, og på den måde kan Guld Tuborg være med til festen, uanset hvem der deltager,” siger Michelle Lægdsgaard Larsen.

Om Guld Tuborg Passionsfrugt
Guld Tuborg Passionsfrugt er en ny forfriskende øl med noter af passionsfrugt og lime, som giver en frisk og distinkt smag med en perfekt balance af sødme og lav bitterhed. 5,6% alkohol giver øllen den karakteristiske Guld Tuborg smag. Med andre ord får du en frisk og sød udgave af den velkendte Guld Tuborg Pilsner.

Produktet lanceres i uge 35 i en 33cl sleek dåse og en 33cl glas flaske.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]