Menu

Carlsberg Laboratoriums Birgitte Skadhauge nyt medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab

En række nye ansigter findes i salen hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, når landets mest prominente forskere samles til medlemsmøder. En af dem er leder af Carlsberg Laboratorium Birgitte Skadhauge.

Birgitte Skadhauge og de andre nye medlemmer træder ikke kun ind i Selskabets højloftede sale: de indgår i en årelang tradition og i fodsporene fra berømte tidligere medlemmer som Nobelprisvinderne H.C. Ørsted, Niels Bohr, Marie Curie og Albert Einstein.

”Jeg er ikke den første leder af Carlsberg Laboratorium, der er blevet udvalgt til Det Kongelige Danske Videnskabers Selskab, men det en stor ære for mig personligt og en bemærkelsesværdig anerkendelse af Laboratoriets nylige arbejde og bidrag til videnskaben,” siger Birgitte Skadhauge.

Birgitte Skadhauge har en PhD fra Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, og kom til Carlsberg Laboratoriums råmaterialegruppe i 1987. Efter af videnskabelig karriere inden for forskellige forskningsområder og med flere lederstillinger blev hun i 2014 udnævnt til at stå i spidsen for Carlsberg Laboratorium. Birgittes forskningsresultater inkluderer bl.a. den såkaldte Null-LOX og klimatolerante byg, som bidrager til øl kvalitet, friskhed samt giver en positiv klima-impakt. Derudover har hun etableret et bredt internationalt netværk af videnskabelige samarbejdspartnere og er medforfatter på mange publikationer, patenter og bøger inden for råmaterialer, brygning, gæring og bioteknologiske metoder til trait identifikation.

Hun mener, at der er mere behov for Det Kongelige Danske Videnskabers Selskab end nogensinde før.

Det Kongelige Danske Videnskabers Selskab fremmer tværfaglig forskning, partnerskaber og kontakter. Et medlemskab er en fantastisk mulighed for at møde andre forskere, som dyrker det videnskabelige ideal med lidenskab, og ønsker at udbrede Kundskabens Lys i videre kredse, som Carlsbergs grundlægger engang formulerede det. Vi skal generationer tilbage for at finde et tidspunkt i historien, hvor der var så stor brug tværfaglig forskning, vidensbaserede fakta og fagkundskab, som der er i dag,” siger Birgitte Skadhauge.

Det Kongelige Danske Videnskabsakademi fejrer sit 278-års jubilæum senere på året. Videnskabernes Selskab blev stiftet den 13. november med Kong Christian VI’s approbation som et ”lærdt Societeet.” Ligesom de følgende regenter, er HM Dronningen protektor af akademiet.

Carlsberg Group har en lang historie med Det Kongelige Danske Videnskabers Selskab. Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen grundlagde Carlsbergfondet den 25. september 1876, og donerede oprindeligt en gave på 1 mio. kr. som aktiekapital til fonden. I henhold til fundatsen for Carlsbergfondet skal bestyrelsen bestå af ​​fem forskere valgt af og blandt de danske medlemmer af Videnskabernes Selskab.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]