Menu

Tuborg og Folkemødet styrker det folkelige og bæredygtige Folkemøde med ny 3-årig aftale

Foreningen Folkemødet og Tuborg har indgået en ny treårig aftale om Tuborg på hanerne og en styrkelse af det folkelige og det bæredygtige Folkemøde.

Aftalen med Tuborg skal sikre et endnu mere indbydende, behageligt og underholdende, men også mere bæredygtigt Folkemøde. Foreningen Folkemødet har en ambition om et plastfrit Folkemøde.

Vi er glade for partnerskabet med Tuborg, som giver os mulighed for at drage nytte af Tuborgs erfaringer fra store festivaler og scener landet over, men det helt afgørende element, var Tuborgs vaskbare krus, som vi sammen vil indføre på Folkemødet. Målet er først og fremmest at erstatte de 120.000 engangsplastglas vi bruger i vores egne barer med Tuborgs vaskbare krus. Det er første skridt på vores rejse mod mindre plastik og en endnu mere bæredygtig festival,” siger Mads Akselbo Holm, Direktør i Foreningen Folkemødet.

Aftalen med Tuborg betyder også konkrete initiativer på affald samt mere økologisk øl og fokus på alkoholfri øl alt sammen i genbrugsplast krus.

Tuborg er Danmarks største øl, og vi er stolte over at forlænge partnerskabet med hele Danmarks Folkemøde. 2021 bliver et glædeligt gensyn med solskinsøen og med de vaskbare krus. Vi kommer til at holde fast i det nære og lokale, som har skabt Folkemødet, og sikrer et godt udvalg af Svanekes lokale bryg og hele Tuborgporteføljen, og det serveres selvfølgelig i Tuborgs vaskbare krus,” siger Peter Haahr Nielsen.

Tuborg introducerede sidste år et danskproduceret genbrugsplastglas fra KIFA Plast i Herning på fire af landets største musikfestivaler. Krusene vaskes på stedet, og når de nye genbrugsplastglas bliver slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genanvendes.

Vi vil gerne bidrage til at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere over en kold, økologisk Tuborg RÅ, som fortsat er Danmarks mest populære økologiske øl. Derudover sætter vi ekstra skub på den nye Tuborg NUL, fordi det er i Folkemødets ånd at samles i Allinge og hylde demokrati og fællesskab både med og uden alkoholprocenter og engangsplast,” siger Peter Haahr Nielsen, direktør for Carlsberg Danmark.

Plastic Change, der arbejder for at skabe mere opmærksomhed om konsekvenserne af det voksende plastaffald, var med til at udvikle Tuborgs vaskbare plastkrus. Plastic Change hylder, at Foreningen Folkemødet nu introducerer de vaskbare krus i ambitionen om et plastfrit Folkemøde.

Historien om Tuborgs vaskbare krus og den mobile opvaskemaskine er gået verden rundt siden sidste år, og det inspirerer og presser andre til at gå i samme retning. Hvert et engangsplastglas, der erstattes af et standardiseret vaskbart krus, er et skridt i den rigtige retning. Vi har efterspurgt større ambitioner, og værdsætter, at Folkemødet nu gør en indsats for at knække kurven for plastaffald sammen med Tuborg,” siger Louise Lerche-Gredal, direktør i Plastic Change.

Tuborgs vaskbare krus er et af de mere forbrugerrettede tiltag i Carlsberg-gruppens bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO, som blev lanceret i 2017 med ambitioner om at opnå nul CO2-udledning, nul vandspild , nul ulykker og nul uansvarlig alkoholindtag.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]