Menu

Nyt WWF-værktøj hjælper Carlsberg med bedre at forstå og håndtere fremtidige vandrisici

Globalt GDP fra områder med høj vandrisiko kan stige fra 10% i 2020 til 46% inden 2050. WWF's Water Risk Filter scenarier er tilpasset Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) anbefalinger.

Med klimaændringer der forværrer verdens allerede alvorlige vandkriser, estimerer nye fremadrettede scenarier i WWF's Water Risk Filter, at næsten halvdelen af det globale GDP kan komme fra områder, der står med høj vandrisiko inden 2050.

Med lanceringen af WWF Water Risk Filter – et førende onlineværktøj til vurdering, og reaktion på vandrisiko – kan scenarierne frem mod 2030 og 2050 hjælpe virksomheder med bedre at forstå fremtidige vandrisici og skabe mere effektive håndtering hos virksomheder mod klima- og vandbestandighed.

Virksomheder indser endelig de voksende vandrisici og behovet for at tage skridt for at reducere deres risici og tackle fælles vandudfordringer,” fortæller Ariane Laporte-Bisquit, WWF Water Risk Filter Lead. "Ved at udnytte de nye scenarier i værktøjet Water Risk Filter kan virksomheder og investorer bedre vurdere, reagere og planlægge klima- og vand resiliens."

Baseret på klima og socioøkonomiske ændringer er scenarierne tilpasset Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) anbefalinger. I betragtning af den høje usikkerhed i forbindelse med klimaændringer anbefaler TCFD virksomheder og finansielle institutioner at anvende scenarieanalyse til vurdering af klimarelaterede risici og muligheder for at bestemme forretningsmodstandsdygtighed. Da virkningerne af klimaændringer primært vil mærkes gennem vand, er det afgørende for scenarieanalysen at inkorporere vand på en omfattende måde.

Water Risk Filter-værktøjet benyttes allerede af tusinder af brugere og giver nu virksomheder og investorer mulighed for at udføre fremadrettede scenarieanalyser for at evaluere fremtidig klima-vandrisikoeksponering og informere langsigtet planlægning og strategi for modstandsdygtighed - og nogle større multinationale virksomheder tester allerede de nye scenarier.

I erkendelse af TCFD-anbefalingerne og vigtigheden af at vurdere og forberede sig på potentielle fremtidige vandrisici i et skiftende klima var Carlsberg den første virksomhed, der testede og brugte de nye scenarier i WWF Water Risk Filter til at forstå, hvordan vandrisici på tværs af vores bryggerier kan udvikle sig i 2030 og 2050 under forskellige scenarier, ” fortæller Simon Boas Hoffmeyer, Senior Director Sustainability hos Carlsberg Group, der har vurderet vand- og driftsvandrisikoen på tværs af sine bryggerier ved hjælp af WWF Water Risk Filter siden 2017.

”Vores ambition er at eliminere vandspild fra brygning gennem verdensklasse effektivitet og ved at beskytte delte vandressourcer i højrisikoområder. Vand er en af hovedingredienserne i øl, og bruges til rengøring af vores bryggerier. Med klimaforandringerne vil vandrisikoen blive mere udbredt og kan reducere vandets kvalitet og tilgængelighed. Derfor har vi arbejdet med WWF for bedre at forstå denne risiko for at igangsætte handlinger, der forbedrer vores modstandsdygtighed over for de forandringer, ”sagde Simon Boas Hoffmeyer

Om WWF

WWF er en af verdens største og mest respekterede uafhængige organisationer med over 5 millioner tilhængere og et globalt netværk aktivt i over 100 lande. WWF's mission er at stoppe nedbrydningen af jordens naturlige miljø og opbygge en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen ved at bevare verdens biologiske mangfoldighed, sikre at brugen af vedvarende naturressourcer er bæredygtig og fremme reduktion af forurening og spildende forbrug. www.panda.org

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]