Menu

Nu kommer Danmarks første kaloriereducerede cider

Light- og sukkerfri produkter har i mange år været populære, og nu kommer Danmarks første kaloriereducerede cider. Carlsberg Danmark lancerer Somersby Apple Lite med 52% færre kalorier end den originale Somersby Apple Cider.

Danskernes tørst efter sodavand og øl uden sukker og med færre kalorier er steget markant de seneste år, og flere light- og sukkerfri produkter er kommet ned i danskernes indkøbskurv. Men mens udvalget af sodavand og øl er blevet større, har der ikke været en kaloriereduceret cider.

Det ændrer sig nu, da Carlsberg Danmark sender den første af sin slags på gaden med halvt så mange kalorier som Somersby Apple Original.

”Somersby Apple Lite er en forfriskende cider med mild sødme komplimenteret med frugtige æblenoter, som på mange måder minder om vores eksisterende Apple Cider, men med halvt så mange kalorier og mindre sød smagsprofil,” siger Allan Aagaard Jensen, brand manager for Somersby hos Carlsberg Danmark.

Efterspørgsel på færre kalorier
Flere forbrugere efterspørger et alternativ til en cider med færre kalorier og mindre sødme.

”Der har i en årrække været stor efterspørgsel på light- og kaloriereducerede produkter og kombineret med danskernes fortsat store fokus på sundhed, er tiden rigtig til at lancere Danmarks første kaloriereducerede cider, som flere også efterspørger,” siger Allan Aagaard Jensen og fortsætter:

”Vores ambition er at udvide vores cider-kategori og tilbyde et alternativ til de forbrugere, der ønsker en kaloriereduceret cider, der også er mindre sød.”

Somersby Apple Lite har en alkoholprocent på 4,0%, selvom det er en kaloriereduceret-udgave. Og det har været en spændende og udfordrende opgave at ramme den rette smag og mængde sødme med færre kalorier, som man nu er lykkedes med.

”Det er kompliceret at producere en cider i en kaloriereduceret-udgave, fordi smagen er det vigtigste parameter, men efter en masse grundigt og hårdt arbejde, har vi nu en cider, som vi er sikre på, at forbrugerne bliver glade for. Vi ser en klar tendens i markedet, at flere ønsker en mindre sød cider-varianter, og det vil vi selvfølgelig gerne imødekomme,” siger Allan Aagaard Jensen.

Somersby Apple Lite er i landets butikker fra uge 18.