Menu

NJORD og Carlsberg går sammen om at levere økologiske cocktails af høj kvalitet serveret fra fad

NJORD og Carlsberg Danmark er gået sammen om at udvikle klassisk funderede cocktails af ensartet høj kvalitet på fad til gæsterne på sommerens festivaler og udvalgte barer.

NJORD og Carlsberg er næsten færdige med at udvikle en stribe økologiske cocktail-varianter, som forventes at komme ud af hanerne allerede fra slutningen af maj.

NJORD står for bl.a. udvikling og destillering af gin, men har også udvalgt den rom, der bruges i de nye cocktails. Cocktailopskrifterne er i første omgang udviklet af NJORD, hvorefter Carlsbergs team af smagefolk og eksperter har givet indspil og sørget for at justere opskrifterne, så de uden problemer kan produceres i større mængder og skænkes fra fad til de mange kvalitetsbevidste tørstige gæster, der venter i det danske sommerland.

Vi startede rejsen ind i den vidunderlige verden af gin for mange år siden, og dette projekt har gjort rejsen endnu mere spændende. Vi og vores tilknyttede bartendere er dygtige til det, vi laver, og normalt hylder vi den mere avantgardistiske stil, men sammen med Carlsbergs eksperter har vi skabt cocktails af ensartet, høj kvalitet på fad, som vil favne et bredere publikum,” siger Troels Præst Andersen, der er den ene af de to stiftere af NJORD i Århus.

Folk kender os for den høje kvalitet, og det skal fortsat være sådan, selvom vi har med meget større mængder at gøre, end vi plejer. Samarbejdet med Carlsberg sikrer, at kvaliteten er den samme hver gang, selv når cocktail nummer 10.000 bliver skænket, hvilket er vigtigt for os,” siger Lars Toke Graugaard, der også er medstifter af NJORD.

Carlsberg vil fortsat servere et bredt udvalg af kvalitetsøl samt cider og læskedrik på sommerens festivaler. Målet er levere et fuldt funktionelt cocktail-koncept på Carlsbergs nye DraughtMaster system, hvor holdbarheden er øget fra ca. 6 dage til op til 30 dage, hvilket giver plads til mere end kun de bedst-sælgende øl på hanerne. I alt har de to nye partnere udviklet fem klassisk funderede cocktails med et twist som supplement til Carlsbergs kvalitetsøl samt cider og læskedrik.

Vi har mange års erfaring med at udvikle og levere kvalitetsøl, men også sodavand og cider, og vi følte vi manglede et ben i forhold til cocktails på de danske festivaler og på udvalgte barer. Hidtil har holdbarheden været en udfordring, men med vores nye fustagesystem, har vi ikke den udfordring længere. De nye cocktails smager ens hver gang, og det kæmper andre med at kunne levere. Vores årelange erfaring og mange kvalitetsmæssige, tekniske og logistiske kompetencer sikrer, at vi sammen med NJORD nu kan levere lækre cocktails til sommerens mange tørstige gæster,” siger Christine Danielsen, forretningsudvikler hos Carlsberg.

Kernen hos NJORD er gin, men de har stor erfaring med andre former for flydende gastronomi fra deres eget lab, hvor de samarbejder med Michelin-kokke, bartendere og forskere. NJORDs viden om smag er ligeså høj, som den viden man finder hos vores brygmestre og forskere, og det har været en vigtig forudsætning for den tætte relation, vi har fået. Sammen er vi nået frem til nogle cocktail-varianter, som vi er stolte af, og den gode idé har udviklet sig til en vision om at få det bedste ud til de fleste,” siger Christine Danielsen.

Samarbejdet mellem NJORD og Carlsberg er et testforløb, hvor Carlsberg ønsker at opnå indsigt i og erfaring med produktion og servering af cocktails på fad på både musikfestivaler og udvalgte barer i de større byer.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]

Lars Toke Graugaard, Christine Danielsen og Troels Præst Andersen nyder en cocktail hos NJORD vis gin-destilleri ligger godt gemt på Kalkværksvej på Sydhavnen i Aarhus