Menu

Hoffen er tilbage! Carlsberg fejrer Dronningen og kalder atter pilsneren for HOF

I anledning af at H.M. Dronningen fylder 80 i år, har Carlsberg valgt at genoplive det gamle kaldenavn i hele 2020.

For 116 år siden den 3. februar 1904 kunne Carlsberg, som det første bryggeri i verden, kalde sig: Leverandør til det kgl. danske hof.

Titlen fik danskerne til at kalde Carlsbergs pilsner for HOF. Bryggeriet tog den populære betegnelse til sig, og begyndte selv at kalde Carlsberg pilsneren for HOF i 1914, da man fejrede pilsnerens 10 års fødselsdag.

I 1937 blev kaldenavnet en del af pilsnerens udstyr. Carlsberg skrev det både på label og halsetiket, og fra 1968 stod det også på kapslen. Tegneren Kjeld Nielsen opfandt den røde hofhund, som især blev brugt på reklamerne med fodboldlandsholdet, som Carlsberg har sponsoreret siden 1978.

I 2000 gik man helt væk fra kaldenavnet, og i dag er Carlsberg pilsneren først og fremmest kendt for sin klare, gyldne farve, den berømte gærstamme, Saccharomyces carlsbergensis, og sloganet: Probably the best beer in the world.

I anledning af at H.M. Dronningen fylder 80 i år, har Carlsberg valgt at genoplive det gamle kaldenavn i hele 2020.

Som det første bryggeri der kunne kalde sig leverandør til det kgl. danske hof, er det naturligt for os at fejre Kongehuset. I år er et helt specielt år fordi Hendes Majestæt Dronningen fylder 80 år den 16. april. Det kommer hele Carlsberg-familien til at fejre og for at markere årets begyndelse, kalder vi Carlsberg pilsneren for HOF i hele 2020,” siger Brand Director Christopher Bak Billing.

Det folkekære kaldenavn har været efterlyst i mange år senest på vores generalforsamling, men vi manglede en god anledning til at genoplive Hoffen. Her på dagen, hvor vi blev leverandør til det kgl. danske hof, skriver vi igen HOF på Carlsberg pilsnerens etiket for at minde folk om den kommende 80 års fødselsdag og Carlsbergs rige arv og historie,” siger Christopher Bak Billing.

Kaldenavnet HOF kommer til at stå på den nye halsetiket på alle Carlsberg pilsnerflasker, hvor det også stod i gamle dage.

Det nye Carlsberg design er trykt med farver, der er Cradle to Cradle Certified™, som gør genanvendelsen af materialer nemmere. I det nye design er typografien i Carlsberg-logoet også bragt tilbage mod det enkle og organiske udtryk i arkitekt Thorvald Bindesbølls 116 år gamle originale logo. På samme måde er humlebladet fra humleplanten, der er en af de vigtigste ingredienser i ølbrygning, nu mere lig det mere naturtro humleblad fra 1904.

De nye Hof-flasker er i butikkerne fra i dag.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]