Menu

Flower Power: Carlsberg bringer nyskabende solcelleløsning til Roskilde Festival

I år byder Nordeuropas største musikfestival, Roskilde, ikke kun på kunstnere som Bob Dylan, MØ, Wu Tang Clan og The Cure, men også Smartflower Solar, verdens første alt-i-ét solcellesystem, som en del af Carlsberg og Roskilde Festivals nye femårige partnerskab fokuseret på mere bæredygtige festivaloplevelser.

Carlsberg i Danmark og Roskilde Festival har indgået en ny femårig aftale, der sigter mod at skabe mere bæredygtige festivaloplevelser, når Nordeuropas største musik- og kunstfestival hvert år byder musikere, kunstnere og klimaaktivister fra hele verden mødes for at lytte, debattere og blive klogere på Roskilde Festival i år fra den 29. juni - 6. juli.

Som en non-profit organisation, der samler over 130.000 unge i et midlertidigt samfund, er det naturligt for os hele tiden at udvikle nye bæredygtige og innovative løsninger. På den måde spiller vores fælles grønne dagsorden med Carlsberg og Tuborg en central rolle, der har til formål at gøre fremtidige festivaler endnu grønnere”, siger Signe Lopdrup, Adm. Direktør for Roskilde Festival.

Årets festival har verdenspremiere på en ny økologisk Tuborg, der er brygget udelukkende til Roskilde Festival, et nyt alkoholfrit område, nye vaskbare genbrugsplastglas og en 13,4 meter lang opvaskemaskine samt plastindsamling og genanvendelse. Tuborg introducerer også Smartflower, en unik skulpturel blomst, der skaber solenergi.

I Carlsberg-gruppens bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO, har vi et mål om kun at bruge vedvarende elektricitet inden 2022, et mål vi i dag allerede har nået i Vesteuropa. Derfor fandt vi det relevant at fortsætte rejsen sammen med Roskilde, som i mange år har været en tæt samarbejdspartner, og som også ønsker at skabe mere bæredygtighed. I år kommer den vedvarende energi fra grønne certifikater. Næste år vil vi producere strømmen fra en fælles opført solcelleinstallation, og Smartflower er en fantastisk måde at illustrere vigtigheden af vedvarende energi,” siger Christian Sveigaard, marketing- og sponsorchef for Tuborg i Danmark.

Smartflowers unikke intelligente tracking system gør det muligt for Smartflowers solpaneler at følge solen på tværs af himlen hele dagen, og altid opretholde panelerne i optimal vinkel mod solen. Dette gør Smartflower 40% mere effektiv end et konventionelt solcellesystem. Hver morgen ved solopgang udfolder Smartflower automatisk solpanelerne i en højde på 5 meter og ved solnedgang lukker Smartflower ned til en 2,74 meter høj position.

Vi er glade for at samarbejde med Carlsberg-gruppen og dermed sikre ren grøn energi til denne spændende begivenhed. Tuborgs installation af en Smartflower viser et stærkt engagement i bæredygtighed og vil inspirere Roskilde Festival og det verdensomspændende publikum til at tænke over, hvordan de kan bidrage til at skabe en bedre energi- og miljømæssig fremtid,” siger Jim Gordon, Smartflowers Adm. Direktør.

Roskilde Festival og Tuborg har skabt fantastiske øloplevelser til festivalgængere siden 1992, og arbejder løbende på at udvikle nye bæredygtige løsninger, som kan reducere miljøpåvirkningen fra Roskilde Festival; en begivenhed der med 130.000 festivalgæster svarer til størrelsen af Danmarks fjerde største by.

Om Carlsberg Danmark
Carlsberg i Danmark beskæftiger ca. 1.500 mennesker, der brygger og leverer Carlsberg, Tuborg og Coca-Cola produkter. Carlsberg i Danmark har nogle af Danmarks største mærker, hvor Tuborg er den mest populære øl i Danmark. Tuborg, der blev grundlagt i 1873 i Hellerup, København, er til stede på de fleste musikfestivaler i Danmark. Lige fra flagskibet Roskilde Festival over Northside i Århus, Tinderbox i Odense til mindre musikbegivenheder. Derudover organiserer Tuborg sammen med Muskelsvindfonden Danmarks største musikkaravane, GRØN, hver sommer.
#TowardsZERO

Om Roskilde
Nedtællingen til Roskilde Festival 2019 er startet. Se frem til Bob Dylan, The Cure, Travis Scott, Cardi B, Janelle Monáe, MØ, Robert Plant, Robyn, Skepta og Vampire Weekend. Det fulde line-up vil omfatte 180 artister. Roskilde Festival 2019 finder sted fra lørdag 29. juni til lørdag den 6. juli. 
#RF19

Om Smartflower
Smartflower Solar har hovedkontor i Boston, Massachusetts og producerer og markedsfører det revolutionerende og patenterede Smartfower Solar energisystem. Produktplatformen består af Smartflower, Smartflower Plus, som har en integreret batterilagerkomponent og Smartflower EV, som er en soldrevet ellader. Virksomheden sælger sine produkter globalt til en bred vifte af boliger, kommercielle og institutionelle energiforbrugere, der søger et ikonisk design og den optimale solenergi-løsning.
#Smartflower #flowerpower

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]