Menu

Carlsberg og Roskilde Festival byder på flere end 50 forskellige øl til årets festival

Når Roskilde Festival åbner onsdag kl. 17 er det fortsat med fokus på Tuborgs fire velkendte varianter, Grøn, Rå, Guld og Classic, men i år byder festivalen også på den helt nye økologiske Tuborg Orange samt Carlsbergs alkoholfri Nordic. Derudover vil der i Beer Barn være omkring 50 forskellige, skiftende ølvarianter på fad.

Mens Grøn Tuborg og den økologiske Tuborg Rå fortsat vil være de mest udbredte øl på festivallen, vil gæsterne i år have mulighed for at smage på et ekstremt varieret udbud af specialøl fra ind og udland i den såkaldte Beer Barn ved Arena Scenen.

Det er tredje år, at man kan besøge Beer Barn på Roskilde Festival, og projektet fortsætter med at vokse. Ølladen åbnede for to år siden inspireret af de amerikanske øllader, der giver chaufførerne mulighed for at køre deres trucks ind i laden og få leveret deres ølordre direkte til bilen. Beer Barn anses i dag for fast tradition ved Arena-scenen, og er åben alle dage fra onsdag til lørdag under festivalen.

I år har Carlsberg medbragt over 50 forskellige ølvarianter fra det sure til det bitre, og fra de lyserøde til det helt dybe sorte øl. Udvalget inkluderer nogle af de bedste kendte danske og internationale specialøl fra Jacobsen og Brooklyn Brewery, men også limited editions fra Carlsbergs Laboratorium vil være at finde i ølladen.

Vi medbringer hele Jacobsens portefølje af specialøl fra de kendte Brown Ale og Saaz Blonde til de nyere Yakima IPA og Sommertid Saison. Derudover synes vi, at det kunne være sjovt at skabe mere dybde, der inviterer festivalgæsterne til at udforske, hvad øl også kan. Derfor har brygmestrene på Carlsberg Laboratorium med udgangspunkt i 140 års videnskabelig tilgang til brygprocessen skabt en række spændende limited edition øl, som kun kan smages i Beer Barn og kun i år,” siger Frederic Viking, der er chef for Husbryggeriet Jacobsen hos Carlsberg.

Beer Barn vil desuden byde på fire såkaldte Tap Take-Overs, hvor et bryggeri får kontrol over én eller flere fadølshaner på en fremmed bar eller restaurant. Fire mindre bryggerier fra Sjælland medbringer således begrænsede mængder af deres eget øl til Beer Barn på Roskilde festival i år. Tap Take-Over kører indtil fustagerne er tomme.

Vi er meget nysgerrige, og tror, at det bliver både spændende og sjovt at byde vores bryggerikolleger velkommen på Roskilde Festival. Der sker så meget på den danske ølscene lige nu, og festivalgæsterne får både lov at prøve øl fra de mere etablerede specialbryggerier og fra de helt små. Fælles for dem alle er, at de brygger virkelig godt og spændende øl,” udtaler Frederic Viking.

For at kick-starte Beer Barn er Musicon Microbryggeri meget passende inviteret til Tap Takeover i Beer Barn onsdag kl. 17, når festivalen åbner. Musicon brygger til dagligt på den anden side af festivalpladsen ved Ragnarock-museet i Roskilde. Torsdag kl. 15 besøger bryggeriet Alefarm fra Greve ølladen, og fredag kl. 15 står den på spændende bryg fra TO ØL fra Nørrebro. På festivalens sidste dag, lørdag, er det den verdenskendte danske specialbrygger, Mikkeler, der laver Tap Take-Over kl. 14.

Her er den fulde liste over de forskellige bryg hos Beer Barn:

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]