Menu

Ny havfrueskulptur på Langelinje fortæller et moderne eventyr om kampen mod plastikaffald

I dag afslører Carlsberg sin egen, helt unikke udgave af Den Lille Havfrue i forbindelse med lanceringen af en ny multipack, der vil reducere mængden af plastikaffald med 1.200 tons årligt

I dag, torsdag den 6. september, afslører Carlsberg sin egen version af Den Lille Havfrue. Installationen består 100% af bryggeriets nye Snap Pack-dåser, en innovativ emballageløsning, der reducerer mængden af plastikaffald med 1.200 tons om året.

Den Bæredygtige Havfrue, som bliver holdt sammen med lim ligesom de nye Snap Pack-dåser, er et udtryk for Carlsbergs ambition om at lave øl, der ikke bare smager godt, men som også reducerer mængden af plastik.

Den nye installation er 3 m høj og viser en stigende "bølge" bestående af 130 kg plastik, svarende til den mængde, som bryggeriet vil eliminere hver time (dvs. 1.200 tons om året) takket være Snap Pack. Den nyskabende emballage – den første i verden – vil reducere mængden af plastik, der anvendes til traditionelle multipacks, med op til 76%.

Statuen af Den Lille Havfrue er tæt knyttet til Carlsbergs historie, idet den blev bestilt af grundlæggerens søn, Carl Jacobsen, i 1913 som gave til Københavns befolkning.

Simon Boas Hoffmeyer, bæredygtighedsdirektør i Carlsberg Group, forklarer:

”Vi viser i dag, at bæredygtig emballage ikke behøver at være et eventyr. Snap Pack er en del af vores rejse mod at blive mere bæredygtige. Vi bygger videre på vores bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO med det første initiativ, der direkte påvirker de mennesker, der elsker Carlsberg. Vi brygger eventyrlig god øl, men vi anerkender også vores ansvar for at drive virksomhed på en bæredygtig måde og altid stræbe efter at blive bedre. Snap Pack lever op til alt dette, og giver forbrugerne den måske bedste øl i verden, der samtidig er mere miljøvenlig.”

Blandt de andre initiativer i serien, som også blev offentliggjort i dag, er specielle etiketfarver, der øger genanvendeligheden, og forbedrede kapsler, der fjerner ilt fra flaskerne, således at øllet smager friskere i længere tid.

Alice Eriksen, barnebarn af billedhugger Edvard Eriksen, som skabte den originale, velkendte Den Lille Havfrue, afslørede installationen for offentligheden i dag.

Den bæredygtige havfrue kan ses hele dagen på Langelinje, og hos Visit Carlsberg i Valby fra fredag den 7. september.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]