Menu

Kokkenes folkemøde bruger øl i maden i år

Når kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem begynder den 23. juni er Husbryggeriet Jacobsen med for at lære og vise, at øl har sit bidrag til det gastronomiske univers.

Husbryggeriet Jacobsen er med, når en af de mest anerkendte kokkekonkurrencer i verden begynder på Bornholm lørdag. Sol over Gudhjem består af en kokkekonkurrence, dessertkonkurrence og et madmarked. Konkurrencen startede i 2009, og er i dag vokset til et stort gastronomisk univers, som hvert år tiltrækker mere end 10.000 foodies, besøgende, turister og journalister fra hele verden.

”Sol over Gudhjem er en fantastisk mulighed for at vise et fødevarefagligt publikum bestående af kokke, tjenere og andre professionelle fra branchen hvad Jacobsen kan. Jeg vil kalde Sol over Gudhjem for kokkenes folkemøde, og selvom det er en bornholmsk begivenhed og en hyldest til det lokale, er konkurrencen med til at vise Danmark som et gastronomisk mekka, og det vil vi godt være med til,” siger Frederic Viking, der er Brand Manager for Jacobsen.

Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs håndværksbryggeri, beliggende i en af Gl. Carlsbergs bygninger fra 1878. Navnet, Jacobsen, refererer til Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen. Det er første gang, at Jacobsen er med til konkurrencen, og indledningsvist har husbryggeriet brygget tre udgaver af ‘Sol over Gudhjem’, som bryggeriet vil teste. Ideen er at lade det være op til publikum at kåre årets Sol over Gudhjem øl. Alle tre varianter følger øltemaet i hovedkonkurrencen, dvs. malt, humle og gær.

”Vi er ikke kun med for at brygge øl. Vi er også med for at lære og ikke mindst vise, at øl har sit bidrag til det gastronomiske univers. I år har kokkene mulighed for at vælge mellem tre Jacobsen-varianter som element i hovedretten. De kan vælge Jacobsen Dark Lager og et malt-tema, eller Jacobsen Weissbier og et gær-tema eller Jacobsen Yakima IPA og et humle-tema,” siger Frederic Viking.

De deltagerne kokke skal bedømmes i en forret og en hovedret, og får point for smag, udseende, bornholmsk element og etikette. Hver deltager kan score maksimalt 60 point pr. dommer pr. ret. Da dommerpanelet består af fire dommere, kan hver deltager i alt maksimalt score 480 point.

Det første år får vinderen af hovedkonkurrencen mulighed for at deltage aktivt i udviklingen af næste års Sol over Gudhjem øl.

Konkurrencen begynder den 23. juni 2018 i Gudhjem, Bornholm.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]