Menu

Jacobsen brygger Vinterbryg 2017 til hele vinteren

Husbryggeriet Jacobsen lancerer i år en årgangsbryg. Den er brygget til julefrokosterne i november og december, men har fået navnet Vinterbryg, da den også passer til de kolde måneder efter jul og nytår.

Husbryggeriet Jacobsen lancerer i år en årgangsbryg. Den er brygget til julefrokosterne i november og december, men har fået navnet Vinterbryg, da den også passer til de kolde måneder efter jul og nytår.

Brygmester Morten Ibsen sammenligner årets Jacobsen Vinterbryg 2017 med de amerikanske red ales, der udnytter maltsammensætningen til at skabe den dybe røde farve tilsat en række amerikanske humler.

”Jeg har altid syntes at amerikanske red ales går godt til det lidt tungere danske vinterkøkken, som f.eks. salte flæskekødsretter med kartofler og rodfrugter, herunder naturligvis også julens festlige middagsretter. Det gode match opstår i mødet mellem det salte og fede i maden, og øllets let karamelliserede sødme og friske bitterhed. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at vores første Vinterbryg skulle være en red ale, brygget på en kompleks maltskrå og tørhumlet med fuldaromatiske humlesorter. Vi har konkret valgt Amarillo og Mosaic, der bidrager en tydelig solbærkarakter. Jeg er godt tilfreds med smagen og maltsammensætningen har skabt en helt fantastisk flot rød farve” siger brygmester Moren Ibsen.

Målet er, at Husbryggeriet Jacobsen hvert år vil lancere en ny limited edition Vinterbryg.

”Vi vil gerne skabe en tradition, hvor vi hvert år eksperimenterer og skaber en ny og anderledes Vinterbryg, der passer til tiden. Min personlige julefavorit er stadig Semper Ardens Christmas Ale, der brygges med stjerneanis og koriander, men med sin kraftige sødme går den bedst til julemaden. Vi har brug for en frokostbryg til hele vinteren, og det er målet med den årlige vinterbryg,” siger Morten Ibsen.

Semper Ardens Christmas Ale blev kåret som Årets Ølnyhed af Danske Ølentusiaster i 2004, og den har siden da jævnligt placeret sig højt i diverse kåringer og anmeldelser i tæt konkurrence med Jacobsen Golden Naked Christmas.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale er den næstmest populære Jacobsen bryg, selvom den kun sælges op til jul. På trods af sit engelske navn er den brygget som en rigtig nordisk juleøl tilsat julens krydderier og havremalt.

”Sidste år lavede vi 84 bryg af Jacobsen Golden Naked Christmas Ale, og alligevel løb vi tør. Så det handler også om at have nok bryg til hele vinteren, og det har vi forhåbentlig i år,” siger Morten Ibsen.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]

Husbryggeriet Jacobsen lancerer for første gang en årgangsbryg i limited edition.