Menu

Fynboerne bestemmer H.C. Andersen-øllens nye udseende

Husbryggeriet Jacobsen genskabte sidste år den øl som H.C. Andersen drak i sine sidste år. Nu skal fynboerne bestemme, hvordan den skal se ud.

Jacobsen Export 1874 skal have nyt udseende. Husbryggeriet Jacobsen har derfor spurgt H.C. Andersens Hus, del af Odense Bys Museer, om at udvikle fire forskellige forslag til et nyt udseende.

Læserne af Ugeavisen Odense og brugere på Facebook, der følger enten festivalen eller Husbryggeriet Jacobsens facebook-side, får lov at stemme, hvilke af de fire forslag, som H.C. Andersens Hus har udarbejdet, der skal pryde øllen. Afstemningen løber frem til 12. juni, hvorefter resultatet offentliggøres.

”Det var en utraditionel opgave, som vi blev stillet, men det har været sjovt at være med til at udarbejde de fire forskellige illustrationer til den historiske øl. Det har også været en god anledning til at forske i hans relation til Carlsbergs grundlægger. Vi har valgt forskellige papirklip af H.C. Andersen, der blev brugt i Astrid Stampes billedbogsklip, og til de nye glas valgte vi et digt om Odense” siger Ane Grum-Schwensen, Museumsinspektør.

Den unikke øl blev udsolgt allerede i festivalens første dage sidste år, og derfor har Husbryggeriet Jacobsen fordoblet mængden i år. Husbryggeriet Jacobsen genskabte øllen i anledning af H.C. Andersen festivalen baseret på unikt historisk kildemateriale, der knytter direkte bånd mellem H.C. Andersen og Carlsberg grundlægger J.C. Jacobsen.

”Jacobsen Export 1874 er vores bidrag til det H.C. Andersen univers som festivalen er kendt for både ude og hjemme. Vi fandt opskriften i en bryghusjournal fra starten af 1874, og Jacobsen Export 1874 er en unik mulighed for at skåle i den øl, som H. C. Andersen modtog fra den gamle brygger. Vi er meget stolte over samarbejdet med museet og festivalen, og glæder os til at se, hvilket design fynboerne vælger til den unikke bryg,” siger Brygmester Morten Ibsen.

Jacobsen Export 1874 kan købes på barer og restauranter i Odense samt udvalgte steder i landet fra fredag den 18. august kl. 18:05, der samtidig er H.C. Andersens fødselsår. I anledning af relanceringen af Jacobsen Export 1874 byder Husbryggeriet på et glas Jacobsen Export 1874 hos Bryggeriet Flakhaven i den første time efter lanceringen frem til kl. 19:05.

”Carlsberg og Husbryggeriet Jacobsen har gjort et kæmpe arbejde for at genskabe den øl, vi fra H.C. Andersens dagbøger ved, at han fik af J.C. Jacobsen i 1874. At de nu, i samarbejde med H.C. Andersen Hus også har skabt nogle H.C. Andersen-relaterede illustrationer, der fremover skal præsentere øllen, giver rigtig god mening. Og så er det en dejlig øl, som gæsterne igen kan nyde i uge 34”, siger Rikke From Larsen, Marketingchef for H.C. Andersen festivalen.

Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs håndværksbryggeri, og det største danske specialølsmærke. Navnet, Jacobsen, refererer til Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Bryggeriet ledes af Brygmester Morten Ibsen, og ligger i dag i en af de fløjbygninger, som J.C. Jacobsen opførte i perioden 1847 til 1891. Alle bygningerne er fredede, og udgør samlet set et af Danmarks væsentligste industrimindesmærker og inkluderer et museum, VisitCarlsberg.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]