Menu

En ’nutty’ ide? Årets Jacobsen Vinterbryg er fuld af nødder og kommer eksklusivt på flaske

Som noget nyt har Husbryggeriet Jacobsen forsøgt sig med at lagre øllet med gyldenristede hasselnødder. Deraf navnet Jacobsen Vinterbryg 2018 - A Nutty Ale. Men det betyder, at årets variant kun udkommer på flaske.

Husbryggeriet Jacobsen lancerer igen i år en årgangsbryg til hele vinteren. Årets vinterbryg har fået navnet Jacobsen Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale - og passer til hele vinteren fra november, når julebryggen frigives og helt frem til påske.

”Vi er drevet af nysgerrighed og bruger altid kun naturlige råvarer. Denne gang har vi eksperimenteret med friskmalede, gyldenristede hasselnødder, som er tilsat det lagrende bryg, hvilket har været ret besværligt. Men det var hele besværet værd, fordi det har resulteret i et lækkert, vinterdunkelt bryg med noter af nød, marcipan og lakrids på lækker karamelristet maltbund,” fortæller brygmester Morten Ibsen om udviklingen af årets vinterbryg.

I år kan man dog kun købes den på flaske, da de færreste danskere er opmærksomme på spor af nødder, når de køber fadøl.

”Fordi øllen indeholder nødder, har vi tænkt lidt alternativt i år. Nødder kan være farlige, hvis man er allergiker, så det er forbeholdt danskere uden allergi at nyde de subtile noter af hasselnød i årets vinterbryg. Årets vinterbryg for 2018 viste sig at passe godt til den gode mad vi spiser hele vinteren, og derfor skulle det prøves. Men vi tager alle forbehold og vinterbryg udkommer derfor kun på flaske i år,” siger Brand Manager for Jacobsen, Frederic Viking.

Og dog. Hverken allergikere eller bargæster bliver nemlig helt snydt. Der er til fad fremstillet en særudgave – Jacobsen Mulling Winter Ale. Her har man undladt nødderne og fokuseret på de særligt udvalgte ristede malte, der leder tankerne hen på nødder. Den kan fås på Bryggerens hane, der er tilgængelig hos udvalgte Carlsberg kunder, der benytter Carlsbergs nye fustagesystem, DraughtMaster.

Denne alternative vintervarmer uden hasselnødder er velegnet til såkaldt ’mulling’. ’Mulling’ er er en gammel engelsk tradition, hvor man nedsænker en glohed ildrager i øllet for at fremkalde en ekstra karamelliseret smag.

Jacobsens brygmestre anbefaler, at man gør det med en vis forsigtighed.

 

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]