Menu

Carlsberg samarbejder med nordens mest miljøvenlige trykkeri

Carlsberg Danmark har placeret den første ordre hos KLS Grafisk Hus efter, at de har opnået verdens højeste miljøcertificering vugge til vugge. Det danske trykkeri er det første i Nordeuropa, der kan bryste sig af den nye titel

Emballage og tryk udgør i dag en betydelig del af danske virksomheders klimabelastning, og tungmetaller samt kemikaliepåvirkning er et voksende giftproblem for samfundet. Selvom vi er gode til at genanvende, er det kun 75 procent af restproduktet fra papirgenbrug, der reelt bliver til papir igen. Trykfarve og kemikalier, der udskilles fra papirfibrene, forbliver miljøskadeligt affald. Det gælder dog ikke for trykkeriet KLS Grafisk Hus.
Gennem et projekt støttet af Erhvervsstyrelsen, Grøn Omstillingsfond og Region Hovedstaden er KLS Grafisk Hus nu det første trykkeri i Nordeuropa, der er 100 procent bionedbrydelig i sin produktion og (gen)anvendelse af materialer. Den 4. maj trykkes den første vugge til vugge-certificerede tryksag, og det er noget, der gør direktør Kasper Larsen stolt.
”Vi er stolte over at komme med i dette forløb, som vil betyde, at KLS Grafisk Hus nu kan forfølge vores vision om at ændre måden, vi tænker produktion på i den grafiske branche,” fortæller direktør i KLS Grafisk Hus, Kasper Larsen.

Bæredygtig omstilling gavner erhvervslivet

Carlsberg har som den første store virksomhed bestilt vugge til vugge-certificerede tryksager.
”I Carlsberg arbejder vi også med vugge til vugge-princippet i vores arbejde med at gøre vores emballage endnu mere bæredygtigt, så derfor er det oplagt for os at benytte os af det certificerede produkt fra KLS,” siger administrerende direktør for Carlsberg Danmark Carsten Hänel.  
”KLS Grafisk Hus har allerede i dag de mest miljøvenlige trykprocesser og lever op til de strengeste miljøcertificeringer. Vores firmabiler kører på el, og vi har løbende fokus på minimal CO2-udledning, men vi ønsker at fjerne al skadelig kemi og som det første trykkeri i Nordeuropa producere fuldt bionedbrydeligt,” siger Kasper Larsen.
Udviklingen af produktionen er et fireårigt projekt, der har kørt med Erhvervsstyrelsen, Grøn Omstillingsfond og Region Hovedstaden, der siden 2014 har lavet en millioninvestering i projektet.

 

FAKTA OM C2C

Cradle to Cradle CertifiedTM er et certificeringsmærke licenseret af det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII). Certifikatet giver den mest tilbundsgående viden om dit produkt, som vurderes ud fra fem parametre:

• Materialesundhed: Man definerer indholdet af stoffer i hele forsyningskæden. Målet er et produkt, der udelukkende består af stoffer, der kan indgå i sunde kredsløb uden at skade mennesker og miljø.

• Materialegenanvendelse: Produktet skal designes eller kunne udvikles til at indgå i et biologisk eller teknisk kredsløb, så det ikke producerer affald.

• Vedvarende energi: På alle niveauer defineres, hvordan man forventer at opnå CO2-neutralitet og 100 pct. anvendelse af vedvarende energi.

 Forvaltning af vandressourcen: For at opnå højeste certificeringsniveau, skal alt processpildevand være så rent, at det i princippet kan drikkes.

• Social ansvarlighed: Det vurderes, om virksomheden handler i overensstemmelse med anerkendte standarder for social ansvarlighed.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]