Menu

Carlsberg Laboratoriet har brygget Folkemødebryggen

Folkemødet på Bornholm går for alvor i gang torsdag, og torsdag aften præsenterer Carlsberg Laboratoriet årets Folkemødebryg.

Carlsberg Laboratoriet har brygget en speciel øl til Folkemødet, som tager udgangspunkt i gode råvarer fra Bornholm og som samtidig passer godt til årstiden.

Det er brygmester Erik Lund, der til dagligt er chef for bryggeteknologi, der står bag folkemødebryggen, som bl.a. er brygget med økologisk emmer dyrket på Bornholm og tilsat en masse økologiske jordbær.

Bryggen har han kaldt Jordbær Emmer Ale.

”Det er en hvedeøl brygget på emmer og jordbær. Øllen er gæret både med en hvedegær og en speciel mælkesyrebakterie som er med til at give øllet dets syrlige frugtagtige smag,” siger Erik Lund.

Han fortæller, at øllets flotte rødlige farve kommer dels fra de tilsatte jordbær dels fra brygning med en speciel rød bygsort.

”Den flotte rødlige farve er 100 % naturlig - der er ikke tilsat naturlige eller kunstige farvestoffer. Øllet har en meget lav bitterhed, da der stort set ikke er tilsat humle. Man vil kunne smage tydelige noter af jordbær og tropiske frugter, og den meget lave bitterhed samt den frugtlige syrlighed gør øllet let at drikke. Smagen er derfor behagelig læskende lige til at drikke i sommervarmen,” siger Erik Lund.

Carlsberg er i år officiel drikkevareleverandør til Folkemødet sammen med Svaneke Bryghus. Jordbær Emmer Ale kan dog kun nydes i Carlsberg familiens telt. 

”Vi glæder os til at dele resultatet med alle gæsterne i vores telt, men jeg glæder mig især til at høre, hvad bornholmerne synes om den. Jeg håber, de vil finde den inspirerende,” siger Erik Lund.

Carlsbergfamiliens telt er skabt af billedkunstner Bjørn Nørgaard. Udover lanceringen af Laboratoriets Jordbær Emmer Ale, danner teltet ramme om et fyldigt program med samtaler, forskningsoplæg, kunstperformances, morgenkoncerter, workshops og ikke mindst tid og rum til fordybelse og eftertanke.

Folkemødet 2018 finder sted i dagene fra den 14. juni kl. 12 til og med den 17. juni kl. 12. 

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]