Menu

Carlsberg brygger øl med Flakhaven med smag fra fynske bøgetræer

Husbryggeriet Jacoben og Bryggeriet Flakhaven vil sammen skabe en ny destination, hvor nordisk mad møder nordisk øl.

Det er ikke kun Dronningen, der besøger Odense i dag. Et samarbejdet mellem Husbryggeriet Jacobsen og Bryggeriet Flakhaven indledes fredag morgen den 5. maj kl. 9.30, når Jacobsens brygmester Morten Ibsen besøger Flakhaven.

Bryggeriet Flakhaven vil fremadrettet danne rammen for samarbejde med andre bryggerier, producenter, øl smagninger mv. Målet er at skabe et ”gastro-bryggeri”, hvor der brygges nyt øl hver uge. Hele projektet skal munde ud i et samlingspunkt for udvikling af øl, mad og mennesker.

”Vi vil skabe et lokalt økosystem der med lokale råvarer skaber lokalt gourmet øl.
Øllet skal brygges i byen til byen, i tæt samarbejdet med de lokale producenter, uddannelses- institutioner, restaurationer og kulturlivet mv.”, siger Michael Sandal, indehaver af Flakhaven og ølsommelier.

”Vi vil omdanne Bryggeriet Flakhaven til et oplevelsesunivers med et levende bryggeri, en restaurant i bevægelse med udendørsservering og gårdsalg, mulighed for arrangementer og seminarer, og ikke mindst en øl bar i kælderen med løbende rotation af friskbrygget øl, og vi er både glade og stolte over, at Husbryggeriet Jacobsen, der bygger videre på hundrede års gamle øltraditioner, vil hjælpe os,” siger Michael Sandal.

Husbryggeriet Jacobsen og Bryggeriet Flakhaven laver det første fællesbryg på Flakhaven fredag den 5. maj. Brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsen vil sammen med brygmester Rico Brandt skabe en øl, der har rødderne solidt plantet i den fynske muld med en smag af forår fra fynske bøgeskud, der er indsamlet i 1000 års skoven og omkring Humlepletten i Fruens Bøge.

”Vores første samarbejdsbryg vil være inspireret af de bayerske festbier og brygget på fynsk malt, tjekkisk humle og ikke mindst fynske bøgeskud, nyindsamlede i foråret, og så har jeg gær med, som forskerne har fundet til os i Carlsberg Laboratoriets store gærbank”, siger Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen i Valby.

”Vi bruger bøgeskud fra de fynske bøgetræer til mæskningen for at give tannin og til urten i slutningen af processen for at skabe en frisk duft af forår. Og hvem ved, måske får øllet endnu et bøgeskud koldt, lige inden serveringen,” siger Morten Ibsen.

Tidplan for brygningen 9:30 til 15:45 (kan variere):
- der er åbent bryggeri og mulighed for at hilse på Rico og Morten.

9.30 - Vandet er varmet op og klar i kedlen 

9.50 - Malt tilsættes og ind mæskningen kører frem til kl. ca. 11.45 (udmæskning ved 78 grader)

11.40 -  Flytning til Si kar

11.45 – ca. 14.00 retur til kedel og eftergydning

1345-15.00 - Humlekogning efter opskriften inkl. lidt bøgeknopper de sidste 10 minutter

15.00 - flytning til si kar og tilsætning af bøgeknopper

Ca 15.45 - nedsvaling til tank og tilsætning af gær 

15:30 til 16:30 Ølsmagning ved Morten Ibsen:
- smag bl.a. Årets Ølnyhed Jacobsen Porter med røgmalt fra Stauning

Bryggeriet Flakhaven blev overtaget i 2016. Siden har Bryggeriet lavet mad med øl og mad til øl i den dansk/fransk stil og brygget sine egne helt unikke øl. Stedet ledes af ølsommelier Hanne Sandal, køkkenchef Jesper Danielsen tager sig af brasseriet og Rico Brandt af bryggeriet.
Derudover byder Bryggeriet på +25 taphaner med øl fra ind- og udland, der kører med udskiftning hele tiden, og der er derfor altid mulighed for at smage nyt, specielt og traditionelt øl.

http://www.flakhaven.dk

Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs håndværksbryggeri, og det største danske specialølsmærke. Navnet, Jacobsen, refererer til Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Bryggeriet ledes af Brygmester Morten Ibsen, og har en kapacitet på 25.000 Hl øl om året, der i dag er fordelt på otte faste varianter, syv sæsonvarianter og et udvalg af såkaldte limited editions. Husbryggeriet Jacobsen ligger i dag i en af de fløjbygninger, som J.C. Jacobsen opførte i perioden 1847 til 1891. Alle bygningerne er fredede, og udgør samlet set et af Danmarks væsentligste industrimindesmærker og inkluderer besøgscenteret, VisitCarlsberg.

http://www.jacobsenbryg.dk/

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]