Menu

Årets Roskilde øl er orange

Husbryggeriet Jacobsen har brygget en orange New England IPA til årets Roskilde festival senere på måneden, der har fået navnet Jacobsen Orange 17.

Den nye Jacobsen variant er inspireret af ølscenen i det nordøstlige hjørne af USA i staterne Vermont og Maine. Her har udvalgte mikrobryggerier igennem de sidste par år udviklet en ny type IPA, hvor der er mere fokus på humlearomaerne end på selve bitterheden.

”Navnet opstod, fordi vi nørdede med maltsammensætningen for at fremelske den flotte orange farve, som Roskilde Festivalen er kendt for. I ølverdenen arbejder vi med farveskalaen EBC. Skalaen indikerer øllets farve. En af de udfordringer vi gav os selv, var at finde den rette kombination af malte svarende til den velkendte orange roskildefarve, og pudsigt nok landede den optimale farve på årets Roskilde øl på ca. 17 EBC,” siger Bjarke Bertelsen, der er udviklingsbrygmester for Carlsberg, og sammen med brygmestrene på Jacobsen har brygget den nye variant.

De valgte humlesorter og de fem malte giver tilsammen en smag, som er balanceret med en anelse bitterhed og snerpende effekt, men ikke mere end at øllet fremstår særdeles frisk og tørstslukkende.

På Husbryggeri Jacobsen har man brygget økologisk siden 2008, hvor husbryggeriet lancerede Jacobsen Extra. Senere kom Jacobsen Pale Ale til. Den blev også brygget til Roskilde Festivalen, og blev så populær, at den i dag kan købes i butikkerne.

”Roskilde Festivalen er lig med økologi, og derfor er Orange 17 selvfølgelig også økologisk. Jacobsen Orange 17 er massivt tørhumlet med de økologiske humlesorter Citra, Azacca og El Dorado, og har kraftig juiceagtig duft og smag, selvom der ikke er tilsat frugt. En yderligere bonus ved Jacobsen Orange 17 er, at den har en for specialøl utraditionel, lav alkoholprocent på 4,5%, hvilket gør, at den ikke overrasker med en kæmpebrandert, men går rigtig godt til al den lækre mad, man kan få på festivalen” siger Bjarke Bertelsen.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]

Kommunikation & Presse

Thomas Lenler Olesen

Tel +45 23 95 27 57 Email [email protected]

Bjarke Bertelsen og Frederic Viking præsenterer Jacobsen Orange 17 hos CPH Food Space.